İdlib'de son bir ayda 229 sivil hava saldırılarında yaşamını yitirdi

İdlib'de son bir ayda 229 sivil hava saldırılarında yaşamını yitirdi

Esed rejimine bağlı güçler ülkenin kuzeybatısına yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırıyor.

Rusya ve Esed rejimine bağlı güçler ülkenin kuzeybatısına yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırıyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi 4 hafta önce başlayan hava saldırılarının en şiddetlisinin gerçekleştiğini belirtti.

Yoğun bombardıman sonucu rejim güçlerinin Kefr Nabude kasabasını yeniden ele geçirdiği kaydedildi. Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA da yerleşimin muhaliflerden geri alındığını açıkladı.

İnsan Hakları Gözlemevi saldırılarda bölgedeki çeşitli yerlerde 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ölenler arasında çocukların da olduğu kaydediliyor.

1 ayda 229 kişi hayatını kaybetti

Nisan ayında başlayan saldırılarda rejim güçleri İdlib’in güney bölgelerine odaklanmış durumda.

28 Nisan’dan bu yana da devan eden bombardımanlarda 229 sivilin hayatını kaybettiği, 727’sinin de yaralandığı kaydedildi. Bombardıman nedeniyle 300 bin kişi de yaşadıkları yerleri terk etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin direktörü Rami Abdurrahman Esed rejimi uçaklarının Pazar günü 280, Rus uçaklarının ise 15 saldırı düzenlediğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.