Bakan Çavuşoğlu: Mısır'la diplomatik temas başladı

Bakan Çavuşoğlu: Mısır'la diplomatik temas başladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısır ile diplomatik temasın başladığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mısır ile diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" dedi.

Çavuşoğlu, Afganistan barış süreciyle ilgili olarak nisanda İstanbul'da bir toplantı yapılacağını, Afganistan özel temsilcisinin de bu süreçte atanacağını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan'la ilişkilerimizin düzelmemesi için sebep yok. Olumlu adım atarsa biz de atarız. Aynı şey BAE için de geçerli." ifadeleri de kullanıldı.

Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Herhangi bir ön koşul Mısırlılardan gelmedi. Bizden de herhangi bir ön koşul şu anda gitmedi. Ama yıllarca bağlar kopuk olunca bir günde hiç bir şey olmamış gibi hareket etmek de o kadar kolay olmuyor. Yavaş yavaş görüşerek, bir yol haritası belirleyerek ve o konularda adım atarak oluşuyor" dedi. 

Çavuşoğlu, "Yıllardır ister istemez bu kadar kopukluk olunca bir güven eksikliği de oluyor. Bu normal, iki tarafta da olabilir. O nedenle belli bir strateji, yol haritası çerçevesinde görüşmeler oluyor, devam ediyor. Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" şeklinde konuştu. 

Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şukri ile daha önce uluslararası toplantılarda denk geldikçe görüştüklerini, iki yıl önce de New York'ta bir araya geldiklerini, 2013'ten bu yana ilişkilerde kopukluk olduğu için ön şarttan ziyade, temasların aşama aşama gerçekleştiğini anlattı.

2013 yılında en alt seviyeye inen Türkiye - Mısır ilişkileri uzun süre sonra diplomatik düzeyde başlamış oldu. 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.