Bakan Dönmez: 2023'ün mart ayında Karadeniz gazını karada yakmış olacağız

Bakan Dönmez: 2023'ün mart ayında Karadeniz gazını karada yakmış olacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 2023 yılının mart ayında Karadenizde bulunan gazın karaya ulaşacağını söyledi.

Bakan Dönmez Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdulhamid Han sondaj gemisinin göreve başlaması sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Dönmez, Abdulhamid Han'ın Karadeniz'de 45-60 günlük süreyle görev alacağını ifade etti.

'Karadeniz'de gaz çıkartma çalışmaları 2023'te tamamlanacak'

"Adeta Karadeniz'in 2 bin 200 metre altında bir enerji üssü kuruyoruz." diyen Bakan Dönmez, Karadeniz'de bulunan gazın 2023'ün ilk çeyreğinde karada yakılacağını söyledi.

Yapım aşamasındaki Akkuyu Nükleer Santrali hakkında da açıklamada bulunan Dönmez, santralin inşaat alanında bir ihtilaf olduğunu belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, ihtilafın henüz aşılamadığını ancak devletin sorunu çözme girişimlerinin devam ettiğini bildirdi.

Dönmez'in ifadelerinden öne çıkanlar şu şekilde:

"Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız"

"(Türkiye’nin Rusya ile ruble anlaşması) İlk etapta ruble olacak. Ağırlıklı olarak doğal gaz ticareti var. Bir miktar TL de bu transferlerde olabilir mi diye konuşuyoruz. Bu konu liderler arasında da teyit edildi. Transferlerde Türk lirasını da konuşuyoruz."

"Karadeniz'in 2200 metre altında bir enerji üssü kuruyoruz. 120 kilometrelik derin deniz boru döşeme işlemi tamamladı. 50 kilometrelik kısım kaldı"

"2023'ün mart ayı içinde inşallah Karadeniz gazını karada yakmış olacağız"

"Bugün itibarıyla Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nde doluluk oranımız yüzde 87. Hedefimiz eylülde tamamını doldurmak. Tuz gölü depolama tesisimiz tamamen dolu."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.