Tunus'ta Nahda, Kays Said karşısında geri adım mı atıyor?

Tunus'ta Nahda, Kays Said karşısında geri adım mı atıyor?

Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı Nureddin el Buhayri El Cezire ile yaptığı bir röportajda, Tunus'taki mevcut siyasi krizin aşılması bağlamında partisinin çözüm önerilerini dile getirdi.

Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı Nureddin el Buhayri, partisinin ülkedeki mevcut krizi aşma konusunda kapsamlı bir ulusal diyalogun da içerisinde bulunduğu çözümlere açık olduğunun sinyalini verdi.

El Buheyri El Cezire ile yaptığı bir röportajda, partisinin Tunus'taki mevcut duruma karşı nasıl bir yaklaşım sergilediğine açıklık getirdi.

Partinin haklar, özgürlükler, yargının bağımsızlığı ve sosyal adalet hususlarında mücadelesinden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı, Kays Said karşısında kendilerini bir alternatif olarak değil, ülkede geniş çaplı bir ulusal diyalogu önceleyen bir yapı olarak gördüklerini söyledi.

Nahda hareketinin önde gelen liderlerinden El Buheyri, muhalefetin Kays Said'i zayıflatmada, ülkedeki birlik ve beraberlikten yoksun bırakmada başaralı sonuçlar elde ettiğini ifade ederken "Tunus'ta üzüntü verici sürecin sonu yakın." diye konuştu.

El Buheyri ayrıca siyasi sahnede çözüm odaklı stratejilere kapalı olmadıklarının altını çizerken Nahda'nın siyasi krizi çözüme kavuşturma noktasında yetkili makamlardan çekilebileceğine işaret etti.

Nahda'nın siyasi sorumluluklarından çekilebileceğini açıklaması, Said'in ülkedeki gücünü artırabileceği şeklinde yorumlandı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.