Tunus ile IMF kredi anlaşmasına her zamankinden daha yakın

Tunus ile IMF kredi anlaşmasına her zamankinden daha yakın

Tunus, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yakın bir zaman içerisinde anlaşma sağlamayı planlıyor.

Mali kriz içerisinde olan Tunus'ta yeni hükümet, yeni bir ekonomik reform programı doğrultusunda IMF ile 4 milyar doları aşmayan bir finansman konusunda önümüzdeki haftalarda bir anlaşmaya varmayı umuyor.

Tunus Merkez Bankası Başkanı Marouan Abassi, Reuters'a yaptığı açıklamada, gelecek haftalarda IMF ile 2 ila 4 milyar dolar arasında değişen bir kredi anlaşmasına varmayı beklediklerini söyledi.

Abassi ayrıca kredi miktarının net olarak henüz belirlenemediği ve bunun üzerine IMF ile görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

IMF ile Tunus arasında resmi olarak yapılan müzakereler temmuz ayında başlamıştı.

Ülkede son olarak kamu sektörü maaşının yüzde 5 oranında artırılması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Tunus'ta kamu sektörüne yönelik zam anlaşmasının IMF ile yapılan görüşmelerde kayda değer bir etki bırakacağı ifade ediliyor.

Hükümet, IMF ile net bir anlaşmaya varılması halinde Körfez ülkeleriyle ekonomik alanda iş birliğine varılması hedefliyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Kays Said önderliğindeki hükümetin bir süredir Suudi Arabistan ile görüşmeler sürdürdüğü biliniyor.

Said hükümeti, IMF'den elde edeceği finansman ile mali ve vergi reformları gerçekleştirmeyi düşünmesinin yanı sıra kalkınma ve yatırım sağlamayı amaçlıyor.

Tunus'taki muhalefet, Said'İ ülkeyi IMF'ye ipotek etmekle suçlamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.