"Kays Said Tunus'u IMF'ye teslim ediyor"

"Kays Said Tunus'u IMF'ye teslim ediyor"

Tunus'ta muhalefet, Cumhurbaşkanı Kays Said'i ülke egemenliğini Uluslararası Para Fonu'na satmakla ve Tunus'u bölgesel gerilimlere dahil etmekle suçladı.

Ülkedeki muhalefet partilerinden İşçi Partisi, Cumhuriyet Partisi, Demokratik Modernist Kutup, Demokratik Emek ve Özgürlük Forumu, Demokratik Akım Partisi ortak bir açıklama yayımladı.

Ülkenin birtakım risklerle karşı karşıya kalma tehlikesinin bulunduğunun vurgulandığı açıklamada, bu riskler iç barışın tehlikeye girmesi, birden fazla sektördeki üretim sistemlerinde neredeyse tamamen bir çöküş, tasarruf mevduatlarındaki 'korkunç' düşüşler olarak sıralandı.

Muhalefet partilerinin açıklamasında bu gibi risklerin de ülkeye yatırım çekmedeki fırsatları yok etmekle, iş olanaklarını baltalamakla ve ithalata olan ihtiyacı artırmakla sonuçlanacağı belirtildi.

Dahası, "Bütçe açıklarının meydana gelmesi, ülkenin borçlarını ödemekte zorlanıldığı bilgisini ortaya çıkarmaktadır." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, ülkenin iflas eşiğine gelmekte olduğu uyarısında bulunuldu.

Açıklamada Said'in ülkeyi IMF'ye 'sattığı' ve bölgesel krizlere dahil ettiği vurgulandı.

Öte yandan açıklamada Kays Said yönetiminin zorluklarla yüzleşmede 'yetersiz' kaldığı sonucuna varıldı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.