Bakan Elvan'dan '128 milyar dolar' açıklaması

Bakan Elvan'dan '128 milyar dolar' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan; "Merkez Bankası başkanımız geçen cuma 128 milyar dolar tartışmasına ilişkin açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan NTV'de katıldığı programda gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Elvan, "Merkez Bankası başkanımız geçen cuma 128 milyar dolar tartışmasına ilişkin açıklama yaptı. TCMB'nin temel görevi fiyat istikrarını sağlamaktır." dedi.

Bakan Elvan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

- 2017 yılından itibaren hazine ve merkez Bankası arasında bir protokol imzalandı. Bu protokolle Merkez Bankası üzerinden döviz alım satım işlemleri yapılıyor. Bu protokol yasal mı? 2017'de imzalanan protokol yasaldır. İşlemler Hazine hesapları üzerinden TCMB tarafından yapıldı...

- İşlemler elektronik platformlarda gerçekleştirildi

- Bunun örnekleri dünyada var mı? Arkadaşlarımla konuşmamada gerekli bildileri aldım. Dünyada buna benzer işlemler yapan ülkeler var

- Kimseyi yolsuzlukla suçlayamazsınız. Kimsenin bir yolsuzluğu söz konusu değil. Bir takım iftira ve ithamlar kamuoyunda yer alıyor. Yolsuzluk yapıldı söylemleri doğru değil. Farklı görüşler ifade edebilirsiniz.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.