Bakan Gül: Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi ileri götürmek istiyoruz

Bakan Gül: Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi ileri götürmek istiyoruz

Suudi Arabistan'nın Ankara Büyükelçisi ile bir araya gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Her iki ülke olarak ilişkilerimizi farklı alanlarda daha ileriye götürmek için ortak siyasi iradeyi paylaşmaktayız." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye ve Suudi Arabistan ilişkilerinin karşılıklı çıkar ve saygı temelinde sürekli geliştiğini belirterek, "Her iki ülke olarak ilişkilerimizi farklı alanlarda daha ileriye götürmek için ortak siyasi iradeyi paylaşmaktayız." dedi.

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci'nin ev sahipliğinde, Suudi Arabistan'ın bağımsızlığının 88'inci yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da bir otelde resepsiyon verildi.

Adalet Bakanı Gül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ortak köklü bağlara sahip olduğunu belirterek, "İş birliğimiz karşılıklı çıkar ve saygı temelinde sürekli gelişmektedir. Suudi Arabistan'ı bölgemizde stratejik önemi haiz bir ülke olarak görüyoruz. Harameyn'in hizmetkarlığını yapması Suudi Arabistan'ın stratejik önemini tüm İslam dünyası nezdinde daha da artırmaktadır." diye konuştu.

Türkiye'nin Suudi Arabistan ile ilişkilere önem verdiğini belirten Gül, "Her iki ülke olarak ilişkilerimizi farklı alanlarda daha ileriye götürmek için ortak siyasi iradeyi paylaşmaktayız." dedi.

"Türkiye-Suudi Arabistan iş birliği halklarımızın yararına olacaktır"

Büyükelçi Hireyci, Türkiye ve Suudi Arabistan liderlerinin diğer ülkelere karşı politika ve tutumlarında karşılıklı hoşgörü, barışı yayma, insan hakları ilkelerine saygı çağrısında bulunan güçlü bir yaklaşım benimsediğini kaydetti.

Hireyci, şöyle devam etti:

"Suudi Arabistan Krallığı ve Türkiye Cumhuriyeti birbirine tarihsel ilişkilerle bağlı olduğu gibi, aralarında pek çok kültürel, medeni ve dini ortak paydalar da bulunmaktadır. Nitekim, iki önemli ülkenin, devam eden bölgesel krizlerin çözümü için bölgedeki dengelerde ağırlıklarının bulunduğuna işaret etmek isterim. İki ülkenin iş birliği kesinlikle halklarımızın yararına olacaktır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.