Bakan Varank: Yalnızca dünyada değil uzayda da Türkiye'nin hak ve menfaatlerini koruyacağız

Bakan Varank: Yalnızca dünyada değil uzayda da Türkiye'nin hak ve menfaatlerini koruyacağız

Mustafa Varank, yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin uzay alanındaki çalışmalarına değindi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Antalya'da 'Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği' etkinliğini gerçekleştirdi.

Bu yıl 22.si düzenlenen etkinliğe, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, TUBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu da iştirak etti.

Mustafa Varank, etkinlikte yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin uzay alanındaki çalışmalarına da değindi.

Varank şu ifadeleri kullandı:

"Uzay Ajansı sayesinde geliştireceğimiz altyapı ve insan kaynağıyla yalnızca dünyada değil uzayda da ülkemizin hak ve menfaatlerini koruyacağız. Tasarımdan analize, üretimden teste, operasyondan entegrasyona kadar uzanan kabiliyetleriyle Türkiye Uzay Ajansı, Türkiye’nin gelecek vizyonunun nişanelerinden biri olacak. Türkiye Uzay Ajansı’nın yönetimi için adeta bir yıldızlar kadrosu oluşturmaya çalıştık. Yakın zamanda kamuoyuna da açıklayacağımız bu ekibin öncülüğünde, alanında uzman kadrolarla, ülkemizi havacılık ve uzay alanında dışa bağımlı olmayan, rekabetçi bir konuma getireceğiz. Türkiye Uzay Ajansı ile birlikte ülkemizi hak ettiği yere, uzay ligine taşıyacağız."

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.