Başıboş köpek tehlikesine karşı kurulan 'Havrita'ya erişim engeli

Başıboş köpek tehlikesine karşı kurulan 'Havrita'ya erişim engeli

Sokak köpeklerinin harita üzerindeki yerlerini gösteren ve tehlikelere karşı uyaran uygulama olan 'Havrita'ya tepkilerin ardından erişim engeli getirildi.

Harita üzerinde sokak köpeklerinin konumunu gösteren uygulama 'Havrita'nın kapatılması için sosyal medyada kampanya başlatılmıştı.

Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi, gelen tepkiler üzerine 'Havrita' sitesi ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesine karar verdi.

Sokaklarda başıboş köpeklerin özellikle çocukların ölümüne yol açması tepkilere sebep oluyordu. Söz konusu uygulama özellikle sokak köpeklerinin saldırılarından mağdur olan kesimlerin ilgisi çekmişti.

Tepkilerin ardından Havrita'nın sözcüsü Avukat Devrim Koçak da açıklamalarda bulundu:

Koçak, yaşananlar sebebiyle Havrita'nın kurucusunun da üzgün olduğunu dile getirerek "Arkadaşımız tamamen iyi niyetle, başıboş köpeklerin refahı ve insanların da başıboş köpekler nedeniyle zarar görmemesi için siteyi oluşturmuş. Garip iftiralar ortaya çıkınca bir ara verme kararı aldı. Sitede erişim engeli yok, sitenin kendi sahibi tamamen durdurdu'' diye konuştu.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.