Başkent Kabil'de 'Alimler Meclisi' dönemi

Başkent Kabil'de 'Alimler Meclisi' dönemi

Taliban lideri Hibetullah Ahundzade'nin emriyle Afganistan'ın birçok vilayetinde kurulan 'Alimler Meclisi'ne bir yenisi daha eklendi.

Ahundzade'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada Afganistan'ın başkenti Kabil'de 'Alimler Meclisi'nin kurulduğu açıklandı.

Geçtiğimiz aralık ayında İslam Emirliği yönetimi Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamalarda Hibetullah Ahundzade'nin emriyle Bağlan, Feryab ve Host vilayetlerinde 'Alimler Meclisi'nin kurulduğu açıklanmıştı.

Ahundzade'nin son emriyle birlikte 'Alimler Meclisi' kurulan vilayetler arasına Kabil de katıldı.

Zebihullah Mücahid'in daha önce yaptığı açıklamada, yeni kurulan meclisin görevinin vilayetlerde "ilgili memurlara İslami hükümlerle ilgili tavsiyelerde bulunmak ve hükümlerin uygulanmasını sağlamak" olacağı kaydedilmişti.

Taliban lideri Hibetullah Ahundzade'nin ofisinden geçtiğimiz dönem yayımlanan bir bildiride Afganistan'da had ve kısas cezalarının titizlikle uygulanması gerektiği ifade edilmiş, bildirinin arından Yüksek Mahkeme kararları infaz edilmeye başlanmıştı.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
6 Yorum