Başkent Şam'ın çevresi tamamen rejim kontrolüne geçti

Başkent Şam'ın çevresi tamamen rejim kontrolüne geçti

IŞİD'in Şam'ın güneyinden tahliye edilmesinin ardından başkent Şam'ın çevresi tamamıyla rejimin kontrolüne geçmiş oldu.

IŞİD'in Şam'ın güneyinden tahliye edilmesinin ardından başkent Şam'ın çevresi tamamıyla rejimin kontrolüne geçmiş oldu.

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Yermük mülteci kampı ve Hacerü'l Esved bölgelerindeki IŞİD savaşçılarının geçtiğimiz gün gerçekleşen tahliyesinin ardından Şam çevresindeki tüm yerleşim yerleri Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu kontrolüne geçmiş oldu.

Mepa News'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, IŞİ savaşçıları ve ailelerinin Şam'ın güneyindeki tahliyelerinde sona gelindi. Bölge kaynakları Yermük mülteci kampı ve Hacerü'l Esved bölgesinden tahliye edilen IŞİD'lilerin sayısının aileleriyle birlikte bin civarında olduğunu ifade ediyor.

IŞİD savaşçılarının tahliyesiyle birlikte rejim koalisyonuna bağlı güçler bölgeye giriş yaptı

Yağma başladı

Rejim koalisyonuna bağlı milislerin IŞİD sonrası bölgeye giriş yaptıktan sonra yağmaya başladığını aktaran aktivistler, rejim askerlerinin sivillere ait eşyaları kamyonlara yükleyerek bölgeden çıkardığını ifade ediyor.

Yüzde 80'lik bir yıkım

Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçaklarının bölgeye düzenlediği hava saldırıları ve yapılan kara bombardımanı sebebiyle, Yermük mülteci kampının yüzde 80'lik bir kısmının yıkıma uğradığı ifade ediliyor.

Kaynaklar, kentin büyük bir enkaz yığınına döndüğünü belirtirken, binaların altında sivillere ait çok sayıda cesedin olduğunu belirtiyorlar.

4-012.jpg

Rusya-rejim saldırısı sonrası Yermük mülteci kampı

Şam çevresi tamamen rejim kontrolünde

Beş yıldan fazla süren kuşatmanın ardından ilk olarak Doğu Guta'daki muhaliflerin tahliyesiyle başlayan süreç, Şam'ın güneyinde Suriyeli muhaliflerin olduğu bölgeyle devam etti.

Son olarak da IŞİD'in tahliyeyi kabul etmesiyle, rejim koalisyonuna bağlı güçler Şam çevresindeki tüm bölgeleri ele geçirmiş oldular.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun Şam'ın güneyindeki Yermük mülteci kampı ve Hacerü'l Esved bölgesine yönelik düzenlediği saldırı yaklaşık 1 ay sürdü.

Rejim koalisyonuna bağlı güçlerin bu bölgedeki kaybının bine yakın olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.