Şam'daki IŞİD'lilerin tahliyesine başlandı

Şam'daki IŞİD'lilerin tahliyesine başlandı

IŞİD savaşçıları ve ailelerinin Şam'ın güneyindeki bölgeden tahliye edilmesine başlandığı bildirildi.

IŞİD savaşçıları ve ailelerinin Şam'ın güneyindeki bölgeden tahliye edilmesine başlandığı bildirildi.

Mepa News'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Yermük mülteci kampı ve Hacerü'l Esved bölgelerindeki IŞİD savaşçılarının bölgeden tahliyesine başlandı.

Rusya ve rejimle sağlanan uzlaşma sonucu IŞİD savaşçıları ve aileleri Şam'ın güneyinden otobüslerle Suriye'nin doğusunda örgütün varlık gösterdiği bölgeye çıkarılacak.

Ancak IŞİD'lilerin kendi içlerinde tahliyeler konusunda anlaşmazlık yaşandığı ve bölgede yer yer çatışmaların devam ettiği bilgisi de aktarılıyor.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu bu sabah saatlerinde bölgeden gerçekleşecek tahliyeler için vakitli bir ateşkes uygulandığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz 20 Nisan tarihinde Şam'ın güneyinde 5 yıldan fazla bir süredir kuşatma altında olan bölgeye operasyon başlatan rejim koalisyonu, bölgede IŞİD ile yaşanan çatışmalarda oldukça fazla zayiat vermişti.

Rejim kaynakları çatışmalardaki kayıplarıyla ilgili rakamları açıklamazken, yaklaşık 1 ay süren çatışmalarda IŞİD'in servis ettiği rakamlara göre rejim güçlerinden ölenlerin sayısı en az bin kişi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum