IŞİD'den 'Kerkük' videosu

IŞİD'den 'Kerkük' videosu

IŞİD'e bağlı propaganda kaynakları Kerkük temalı yeni bir video yayınladı.

IŞİD'e bağlı propaganda kaynakları Kerkük temalı yeni bir video yayınladı.

Örgütün Kerkük'teki faaliyetlerinin konu alındığı yaklaşık 25 dakikalık videoda, geçmiş dönemde IŞİD kaynakları tarafından infaz görüntüleri yayınlanan kişileri yakanlanma görüntüleri servis edilmiş.

Videonun giriş bölümünde konuşan bir IŞİD'li Musul'da alınan yenilgiye ithafta bulunarak, Kerkük'te faaliyetlerine devam ettiklerini ve saldırılarını sürdüreceklerini belirtiyor.

ekran-resmi-2018-05-23-13.45.33.jpg

Videoda, geçtiğimiz dönemde Bağdatl-Kerkük yolu üzerinde IŞİD tarafından esir alınıp infaz edilen Bağdat hükümeti güçlerinin görüntülerine de yer verilmiş. Bir oda içinde görüntülenen hükümet güçleri, kendilerini sorgulayan IŞİD'liye nerede ve hangi makamda görev yaptığını açıklıyor.

ekran-resmi-2018-05-23-13.53.43.jpg

IŞİD tarafından kaçırılan hükümet güçlerinin tamamına yakını, Bağdat hükümeti güçlerine bağlı federal polis birimine bağlı olduklarını söylüyor. Ayrıca kendi ifadelerinde, Musul operasyonunda yer aldıklarını ve hangi bölgelerde savaştıklarını da dile getiriyorlar.

Ardından boş bir araziye götürülen hükümet güçleri, IŞİD'liler tarafından infaz ediliyor.

ekran-resmi-2018-05-23-13.58.05.jpg

Videodaki kaçırılma ve infaz görüntüleri geçtiğimiz Mart ayında örgütün haber ajansı olan Amak üzerinden servis edilmişti. Yayınlanan bu videodaysa infaz edilen kişileri kim oldukları ve hangi bölgede savaştıklarına dikkat çekiliyor.

Propaganda videosunun ana temasını, örgütün Musul'dan sonra dahi halen varlığını sürdürmeye devam ettiği algısı oluşturuyor

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.