Pentagon: Rusya'nın Orta Asya'da IŞİD iddiası propaganda

Pentagon: Rusya'nın Orta Asya'da IŞİD iddiası propaganda

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya’nın IŞİD’in Orta Asya ülkelerinde yaygınlaşma tehdidi ile ilgili endişelerine katılmadı.

Pentagon Sözcüsü Yarbay Kone Faulkner, Sputnik’e verdiği demeçte Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov’un "Afganistan’ın uluslararası terörizm için bir üsse dönüştüğü" yönündeki açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Faulkner, “Rusya, ABD’nin Afganistan’daki çabalarını zayıflatmak amacıyla IŞİD ile ilgili küresel kaygıları körüklemeye devam ediyor. Rusya, ABD ve Orta Asyalı ortaklarımız arasına ‘takoz çakmak’ için bulabileceği her türlü fırsatı arıyor. IŞİD’in Orta Asya'daki toprakları ele geçirme girişimleri hakkında dayanağı bulunmayan bu ifadeler propagandadan başka bir şey değil” diye konuştu.

Bununla birlikte Pentagon yetkilisi, IŞİD’in Afganistan’daki toplam mensup sayısı konusunda bilgi vermeyi reddederek, "ABD’nin Afgan partnerleriyle IŞİD’in bu ülkedeki varlığını azaltmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü" kaydetti.

Pentagon’un açıklamalarından biriyse, Rusya’nın kendi topraklarında "terörle mücadele" için yeterli çaba göstermediği yönündeydi.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, "Afganistan’ın uluslararası terörizm için bir üsse dönüştüğünü, bu ülkedeki aktif IŞİD militanı sayısının 4 ila 10 bin arasında olduğunu" belirtmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.