'IŞİD Suriye'de onlarca rejim askerini esir aldı'

'IŞİD Suriye'de onlarca rejim askerini esir aldı'

IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde onlarca rejim unsurunu esir aldığı bildirildi.

IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde onlarca rejim unsurunu esir aldığı bildirildi.

Mepa News'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kenti doğu kırsalında IŞİD'in birkaç noktaya düzenlediği eş zamanlı saldırılarda onlarca rejim unsuru esir alındı.

Suriye'nin doğusundaki yerel haber aktarımı yapan DeirEzzor24 ajansının aktardığı bilgilere göre, Deyr ez Zor kırsalındaki El Bukemal ve Meyadin kentleri kırsalındaki bölgelerde IŞİD'in düzenlediği saldırılarda, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlerden onlarca kişi esir alındı.

IŞİD'in esir aldığı unsurlar arasında rejime destek veren yabancı Şii milislerin de olduğunu ifade eden bölge kaynakları, çok sayıda kişinin de IŞİD saldırılarında öldüğünü belirtti.

Suriye'den haber aktarımı yapan Step News'in aktardığına göreyse, IŞİD dün gece Deyr ez Zor kırsalında düzenlediği saldırılarda 50'ye yakın rejim unsurunu esir aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.