Rusya destekli rejim koalisyonunun yeni hedefi Güney Suriye

Rusya destekli rejim koalisyonunun yeni hedefi Güney Suriye

Suriye'deki Esed rejimi ülkenin güneyinde muhaliflerin kontrolündeki Dera'ya yığınak yapıyor. Rejim güçleri, Ürdün sınırında muhaliflerin kontrol ettiği sınır kapısını ele geçirmeyi hedefliyor.

Beşşar Esed rejimi güçleri, başkent Şam ve ülkenin orta kesimlerindeki operasyonları tamamlamasının ardından güneydeki muhaliflere saldırı hazırlığı yapıyor.

Suriye'nin Ürdün sınırındaki Dera ilinde AA muhabirine bilgi veren muhalif kaynaklar, rejim ordusuna bağlı Kaplan Güçleri adı grubun, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki bölgelere saldırmak için yığınak yaptığını bildirdi.

Dera ilinde muhaliflerin kontrolünde, iki ana havza bulunuyor. İki havza birbirine sınır boyunca dar bir koridorla bağlanıyor.

Kent merkezi de kuzeyde Esed rejimi, güneyde ÖSO güçleri arasında ikiye bölünmüş durumda.

Esed rejiminin öncelikle Dera’nın kuzeydoğusundaki Lacat’tan başlayarak güneye doğru Büşra Harir ve Sayda hattına saldırması bekleniyor.

Muhalif kaynaklar, rejimin öncelikli hedefinin, Ürdün’e açılan Nasip Sınır Kapısı’nı ele geçirmek olduğuna işaret ediyor.

Nasip, 2015 yılının ortasında ÖSO'nun eline geçmiş, böylece Esed rejiminin önemli bir gelir kaynağı kesilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.