Kerkük'te IŞİD'e karşı geniş çaplı operasyon başlatıldı

Kerkük'te IŞİD'e karşı geniş çaplı operasyon başlatıldı

Irak'ın Kerkük kentinde geniş çaplı güvenlik operasyon başlatıldığı bildiriliyor.

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kerkük'teki IŞİD yapılanmasına karşı geniş kapsamlı bir "güvenlik operasyonu" başlatıldı.

Bu sabah erken saatlerde başlatılan askeri operasyona Bağdat hükümeti güvenlik güçlerinin yanında, İran destekli Haşdi Şabi çatı örgütünün de katıldığı ifade ediliyor.

Kerkük merkezi ve kırsalındaki bölgede güvenliğin sağlanması için başlatıldığı belitilen operasyon için kent merkezi ve çevresindeki birçok yerde mobil kontrol noktaları kurulmuş durumda. 

Musul operasyonunda da görev yapan Bağdat hükümetine bağlı "Terörle Mücadele" biriminin de katıldığı operasyonunu odağında IŞİD'in bölgedeki faaliyet alanının sonlandırılması olduğu ifade ediliyor.

IŞİD, Kerkük kırsalında bölgede halen saldırılar düzenliyor. Örgütün geçtiğimiz dönemde Bağdat hükümetine bağlı güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği saldırılarda çok sayıda güvenlik personeli öldü.

IŞİD'in Kerkük kırsalındaki yapılanması geçtiğimiz dönemde Bağdat hükümeti güçlerine yönelik birçok saldırı gerçekleştirmiş, Kerkük'teki yerel yetkililer kentin halen IŞİD tehlikesiyle burun buruna olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.