Batı Afrika El Kaidesi eylem raporunu yayımladı

Batı Afrika El Kaidesi eylem raporunu yayımladı

El Kaide'nin Batı Afrika kolu bölgede düzenlenen saldırılar ile ilgili rakamları yayınladı.

El Kaide'nin Batı Afrika kolu bölgede düzenlenen saldırılar ile ilgili rakamları yayınladı.

Batı Afrika bölgesindeki El Kaide yapılanması olarak bilinen "Nusret El İslam ve'l Muslimin Cemaati" bölgede düzenlediği saldırılar ile ilgili rakamları servis etti. Grup, Fransa, ABD, Mali, Nijer ve Burkina Faso gibi ülkelerin silahlı kuvvetlerini hedef alan saldırıları ile biliniyor. 2013 yılında Mali topraklarının 4'te 3'ünü ele geçiren El Kaide ve müttefikleri, ülkede 'İslami yönetim' ilan etmişti. Bu gelişmenin ardından Fransa, merkezi hükümete destek olmak amacıyla ülkeye müdahale gerçekleştirdi.

Grubun sosyal medya ağları üzerinden paylaştığı infografiğin Mayıs ayından, Ekim ayının ortalarına kadar olan süreyi kapsadığı ifade ediliyor.

6 ayda 31 saldırı 64 ölü

Grubun açıkladığı rakamlara göre yaklaşık altı aylık süre içinde düzenlenen 31 saldırıda hükümet güçlerinden 64 kişi öldü 91 kişi yaralandı 6 kişiyse esir alındı.

Ayrıca grubun yaptığı açıklamaya göre, düzenlenen saldırılarda çok sayıda silah ve askeri araç ele geçirildi.

Grup tarafından paylaşılan infografik:

Mali saldırıları

El Kaide'ye bağlı grup tarafından Batı Afrika ülkesi olan Mali'de hükümet güçlerine yönelik düzenlenen bir saldırıda ele geçirilen askeri araç ve silahlara ait görüntü de grubun sosyal medya ağları üzerinden paylaşıldı.


Mali hükümet güçlerine ait askeri araç ve silah-mühimmatlar

Yalnız kurt eylemlerine teşvik

El Kaide'nin Batı Afrika kolu Nusret El İslam ve'l Muslimin (İslam'a ve Müslümanlara Yardım) grubunun liderlerinden olan Ebu Musab Abdulvedud, geçtiğimiz dönemde El Kaide'nin Yemen kolu tarafından yayınlanan Inspire dergisine bir röportaj vermiş ve batı ülkelerinde yaşayan Müslümanları yalnız kurt eylemlerine teşvik etmişti.

Abdulvedud dergiye verdiği röportajda, “Amerika kıtasının dış bir güç tarafından işgal edilmesi imkansızdır zira etrafı 6000 kilometre boyunca Atlantik Okyanusuyla çevrilidir, ancak yalnız kurt operasyonları Müslümanların canları ve harcamaları bakımından az bir bedel gerektirirken, düşman üzerindeki etkisi gayet fazla ve fayda oranı yüksektir.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.