Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili orduya yönelik saldırıyla sarsıldı

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili orduya yönelik saldırıyla sarsıldı

Fildişi Sahili-Burkina Faso sınırında gerçekleştirilen saldırıda ordu güçlerinden en az 12 askerin öldürüldüğü bildirildi.

Fildişi Sahili'nin kuzey kesiminde ordu güçleri silahlı bir saldırıya hedef oldu.

Batı Afrika'nın sahil kesiminde yer alan Fildişi Sahili'nin Burkina Faso sınırında gerçekleştirilen saldırıda ordu güçlerinden en az 12 asker öldü.

Reuters ve AFP'nin aktardığı bilgilere göre saldırıda, Burkina Faso sınırında yer alan Kafolo yerleşimi yakınlarındaki bir sınır karakolunu hedef alındı.

Sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda 12 asker ölürken, iki askerin de kaybolduğu açıklandı.

Ordu güçleri saldırıyı düzenleyenlerden bir kişinin de yaşanan çatışmada öldürüldüğünü kaydetti.

Fildişi Sahili ve Burkina Faso güçleri bir süredir bölgede cihat yanlılarına karşı ortak operasyonlar gerçekleştiriyordu.

Saldırıyı kimin düzenlediği bilinmezken, ordu güçleri saldırının failinin, Burkina Faso üzerinden bölgeye gelen cihat yanlısı gruplar olduğunu ifade etti.

Söz konusu saldırı, Fildişi Sahili'nde 2016 yılında El Kaide bağlantılı grupların düzenlediği Grand Bassam saldırısından bu yana düzenlenen ilk saldırı olarak kayda geçti.

Batı Afrika'da cihat yanlısı gruplar etkinliğini artırıyor

Batı Afrika'da son dönemde cihat yanlısı grupların etkinliklerini artırdığı göze çarpıyor.

Bu kapsamda, özellikle El Kaide'nin bölgedeki etkinlik merkezi olarak bilinen Mali'den güney yönüne doğru etkinlik alanlarını artıran cihat yanlısı gruplar, Burkina Faso'nun kuzeyinde yoğun olarak faaliyet gösteriyordu.

Cihat yanlısı grupların Batı Afrika'nın iç kesimlerinden sahil şeridine doğru bir yayılma stratejisi izlediği dikkat çekiyor. Batı Afrika'nın özellikle sahil şeridinde, başta Fransa ve İngiltere olmak üzere Batılı güçlerin çıkar merkezlerinin ve turistik alanların bulunduğu, cihat yanlısı grupların hedefinde bu merkezlerin yer alabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.