Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail baskınları

Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail baskınları

İsrail güçleri sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar.

İsrail güçleri sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, El-Halil'de şehrin batısındaki İzna kasabasında Hamas'ın ileri gelenlerinden İsmail En-Nitah'ın evini basarak arama yaptıktan ve eşyalarına büyük çapta zarar verdikten sonra kendisini yeniden gözaltına aldılar.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail güçleri El-Halil şehrinin kuzeyinde yer alan El-Arub mülteci kampında dört genci gözaltına aldılar.

Kudüs'te Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan semtinde üç genci evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar.

Nablus şehrinin kuzeydoğusundaki Burka kasabasına yaptıkları baskında da iki genci gözaltına aldılar.

Nablus'un güneyindeki Kefr Kalil kasabasında da Filistin ulusal güvenlik güçlerinde görevli Azmi Mansur isimli komiserin evini basarak sıkıca arama yaptıktan, eşyalarına ciddi şekilde zarar verdikten sonra kendisini gözaltına aldılar.

İsrail güçleri Kefr Kalil'de ayrıca üç genci daha gözaltına aldılar.

Nablus'un Kudüs Caddesi'nde İsrail güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar çıktı ve İsrail güçleri gaz bombaları attılar. Ancak herhangi bir yaralanma olayı olmadığı bildirildi.
 
İsrail ordusunun piyade birlikleri bu şehirde ayrıca iki gencin evini basarak yaptıkları aramada eşyalarına büyük miktarda zarar verdiler.  

Cenin'de iki genci, şehrin güneybatısındaki Burkin kasabasında da özgürleştirilmiş bir eski esiri gözaltına aldılar.

Ramallah'ın Silvad kasabasında da özgürleştirilmiş bir eski esiri evini basarak gözaltına aldılar.

İsrail ordusunun gece baskınları

İsrail güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ettiği, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırdığı, geniş çaplı aramalar yaptığı, ev eşyalarına büyük zarar verdiği, silahlarıyla çocukları korkutuğu ve bazılarını da gözaltına aldığı biliniyor.

İşgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler bu baskınlar nedeniyle çoğu zaman güven ve huzur içinde evlerinde kalamıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.