Batı Şeria'da 24 saatte İsrail güçlerine yönelik 8 silahlı saldırı düzenlendi

Batı Şeria'da 24 saatte İsrail güçlerine yönelik 8 silahlı saldırı düzenlendi

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan eylemler her geçen gün artmaya devam ediyor.

Dün (12 Ekim Çarşamba) Batı Şeria ve Kudüs’te 24 saat içinde 8’i ateş açma olmak üzere 55 eylem gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Filistinli gruplar Kedumim Yahudi Yerleşkesi’nde, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi’nde ve Nablus’taki Beyta beldesi kavşağında İsraillilere ateş açtı.

Filistinli grupların ayrıca Salim ve Atara kontrol noktalarında görevli İsrail askerlerine ve Ramallah’taki Ofer Kışlası’na ateş açtıkları kaydedildi.

Öte yandan, Cenin’deki El-Celeme kontrol noktasına el yapımı patlayıcı atıldı ve Ramallah’a bağlı Nebi Salih köyü yakınlarında Yahudi yerleşimcilere ait araçlar tahrip edildi.

Nablus’a bağlı Sebastiya beldesinde İsrail güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda bir askerin taşla yaralandığı bildirildi.

Kudüs’e bağlı Ez-Zaim beldesinde de İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı, Filistinli grupların İsrail güçlerine ateş açtığı belirtildi.

Filistinliler, Kudüs’ün Es-Selam banliyösünde, Şufat Kampı’nda, Anata ve Ebu Dis beldeleriyle Kudüs’ün diğer başka bölgelerinde İsrail güçlerine molotof kokteyli ve havai fişek attı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.