Batı Şeria'da bir İsrail askeri öldürüldü

Batı Şeria'da bir İsrail askeri öldürüldü

Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında çıkan çatışmalarda yaralanan ve Yamam Özel Birlikleri'ne mensup olduğu belirtilen İsrail askerinin öldüğü duyuruldu. 

Dün (13 Mayıs Cuma) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında çıkan çatışmalarda yaralanan ve Yamam Özel Birlikleri'ne mensup olduğu belirtilen İsrail askerinin öldüğü duyuruldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aktardığı habere göre çatışmalarda yaralanan askerin, 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan Hayfa şehrindeki Rambam Hastanesi'ne kaldırıldığı, burada hayatının kurtarılması için yoğun bir çaba harcandığı ancak çabaların başarısız kaldığı ve askerin hastanede öldüğü belirtildi. 

İsrail güçleri sabah saatlerinde Cenin Mülteci Kampı'nın Hedef Mahallesi'nde, arandığı ileri sürülen Mahmud Ed-Deba'i'nin evini kuşatmaya almış ve Energa tipi tanksavar roketlerle saldırı düzenlemiş, Filistinliler saldırılara karşılık vermişlerdi. Olay sonrası görgü tanıkları askerlerin yaralanan bir askeri yerde sürüklediğini gördüklerine dikkat çekmişlerdi. 

Olaydan sonra Yedinci Kanal tarafından yayınlanan haberde de bir İsrail askerin yaralandığı duyurulmuştu. 

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.