Batı Şeria'da İsrail askerlerine silahlı saldırı: 3 ölü

Batı Şeria'da İsrail askerlerine silahlı saldırı: 3 ölü

Ramallah yakınlarında İsrail askerlerine yönelik bir silahlı saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Batı Şeria'da İsraillileri hedef alan silahlı saldırıda en az 3 kişi ölürken 1 kişi de ağır yaralandı. 

Saldırı Ramallah'ta Ofra Yahudi yerleşimi yakınlarında gerçekleşti. Görgü tanıkları, aracından inen bir kişinin İsrail askerlerine ateş açtığını ve dört askeri ağır yaraladığını ifade etti. Yaralanan kişiler acil servislere ve hastanelere kaldırıldı. Yaralananlardan üçü kaldırıldıkları hastanelerde öldü. 

Pazar günü aynı bölgede İsraillilere yönelik bir saldırı daha gerçekleşmiş, saldırıyı gerçekleştirenler kaçmıştı. İsrail askerleri bunun ardından bölgede bir operasyon başlatmış ve gece saatlerinde Eşref Naalva isimli bir Filistinli saldırılardan sorumlu olduğu gerekçesiyle öldürmüştü.

Operasyonda Salih Bergusi isimli bir Filistinli de daha önce düzenlenen bir saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle öldürüldü. Yerel kaynaklar Filistinli bir taksici olan ve saldırılarla ilgisi bulunmayan Mecid Metir'in de operasyon sırasında vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.