Batı Şeria'da İsrailli yerleşimcilere silahlı saldırı: 7 yaralı

Batı Şeria'da İsrailli yerleşimcilere silahlı saldırı: 7 yaralı

Batı Şeria'da durakta bekleyen İsraillilere ateş açıldı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bir Yahudi yerleşim yerinin yakınlarındaki otobüs durağında bekleyen sivillere ateş açıldı.

Kudüs'ün kuzeyindeki Ofra yerleşimi yakınlarında seyir halindeki bir araçtan ateş açılarak düzenlenen saldırıda 7 İsrailli yaralandı. Saldırıda yaralanan bir İsraillinin durumunun ağır olduğu, yaralananlar arasında hamile bir kadının da bulunduğu belirtildi. 

Saldırıyı düzenleyen kişi aracıyla birlikte kayıplara karışırken yaralılar hastaneye kaldırıldı. İsrail askerleri saldırı sonrası Batı Şeria'da bazı evlere baskın düzenledi.

İsrail kontrolündeki bölgelerde Filistinliler sık sık benzeri saldırılar düzenliyor. Ateşli silahlar, bıçaklar veya araçlar ile gerçekleştirilen saldırılarda İsrailli askerler ve siviller hedef alınıyor.

İsrail söz konusu saldırıların önüne geçmek için oldukça ciddi önlemler alıyor. Bunlar arasında, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin evlerinin yıkılması gibi, eleştirilere sebep olan hamleler de bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.