İsrailli Yahudiler Filistinli kadını taşlayarak öldürdü

İsrailli Yahudiler Filistinli kadını taşlayarak öldürdü

Batı Şeria’da 8 çocuk annesi 45 yaşındaki Filistinli kadın, arabada seyir halindeyken Yahudi yerleşimcilerin taşlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Cuma günü Batı Şeria’da bulunan Nablus’un güneyinde Filistinli bir kadın, kocasıyla birlikte arabalarında seyir halindeyken Yahudi yerleşimcilerin taşlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

İsrailli bir polis sözcüsü, yaptığı açıklamada, araca taşlarla saldırıldığını doğruladı. Ancak bunu kimin yaptığına dair ayrıntılı bilgi vermeyerek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

WAFA’nın Filistinli güvenlik ve sağlık kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, 8 çocuk annesi Filistinli Ayşe Muhammed er-Rabi (45) Nablus’ta eşinin otomobilindeyken atılan taşlardan birinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Kaynaklar, Ayşe Muhammed er-Rabi’nin Nablus’ta kaldırıldığı hastanede öldüğünü ve kocasının ise hafif yaralı olarak tedavi altına alındığını kaydetti.

WAFA, Filistinli görgü tanıklarının, araca taş atanların Yahudi yerleşimciler olduğunu söylediklerini aktardı.

İşgal altındaki Batı Şeria’ya birkaç gündür İsrail güçlerinin, iki İsrailliyi öldürdüğü, üç İsrailliyi ise yaraladığından şüphelenilen bir Filistinliyi araması sebebiyle gergin bir atmosfer hakimdi. Bununla birlikte dün, Nablus yakınlarında İsrail askerlerine bıçaklı saldırı teşebbüsünde bulunduğu şüphesiyle 19 yaşındaki bir Filistinlinin tutuklandığı duyurulmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.