Netanyahu: İsrail olmasa radikal İslam tüm Ortadoğu'yu ele geçirir

Netanyahu: İsrail olmasa radikal İslam tüm Ortadoğu'yu ele geçirir

İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail eğer olmasaydı radikal İslam tüm Ortadoğu’yu ele geçirirdi." dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ülkesinin olmaması halinde Ortadoğu'yu "radikal İslam'ın ele geçireceğini" öne sürdü.

İsrail’in bölgede güçlü bir  demokrasi olduğunu belirten Netanyahu, ülkesinde Hıristiyanların da Müslümanların da kanunlar tarafından korunduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını öven, Filistin Lideri Abbas’ı ise "elleri kanlı teröristleri finanse etmekle" suçlayan Netanyahu, şu ifadeleri kullandı: “İsrail’in komşularına şöyle bir bakın, Abbas’ın yaptıklarına bakın,  Filistin Lideri  teröristleri ödüllendiriyor. Cinayete finansman sağlıyor, öldürdükçe daha fazla yardım parası alıyorlar. Filistin kanunlarında  ‘Yahudilere toprak satmak idam ile cezalandırılır’ şeklinde yazıyor.”

Netanyahu, ABD Elçiliğinin Kudüs’e taşınması ile ilgili olarak da şunları belirtti: “Başkan Trump elçiliği taşıyarak tarihi bir hatayı düzeltmiştir. Yahudilerin Kudüs ile bir bağı olmadığı söylemini her fırsatta yaymaya çalışan BM kurumlarının bu hareketleri de inanılmaz büyük bir fiyaskodur.”

Netanyahu konuşmasını şu sözler ile sürdürdü: “İsrail, Hıristiyan cemaatlerinin en özgür şekilde yaşadığı ve geliştiği tek Ortadoğu ülkesidir. İsrail eğer olmasaydı radikal İslam tüm Ortadoğu’yu ele geçirirdi. İsrail sadece kendini değil komşularını da birçok tehlikeden korumaktadır.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.