Netanyahu: Golan Tepeleri İsrail'in egemenliğinde kalacak

Netanyahu: Golan Tepeleri İsrail'in egemenliğinde kalacak

İsrail Başbakanı Netanyahu, “Golan Tepeleri, güvenliğini sağlaması için İsrail egemenliğinde kalacak” dedi ve uluslararası toplumdan İsrail'in buradaki varlığını kabul etmesini istedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ülkesinin güvenlik nedeniyle Golan Tepeleri’nde bulunduğunu belirterek, uluslararası toplumun İsrail’in buradaki varlığını resmiyette tanımasını istedi. Netanyahu, “Golan Tepeleri, güvenliğini sağlaması için İsrail egemenliğinde kalacak” dedi.

Netanyahu, Golan Tepeleri’nde bazı askeri ve güvenlik noktalarını ziyaret ettiği sırada bir sinagogun açılış törenine katıldı. Burada yaptığı açıklamada, parmağıyla Golan’ın doğusundaki Suriye topraklarını işaret ederek, “Suriye ile sınırın arka tarafında mutlak barbarlık ve İran’ı konumlandırma girişimleri var. İsrail oradaki gereksinimlerden vazgeçemez” ifadesini kullandı.

Netanyahu, tıpkı Kudüs’le ilgili açıklamasında kullandığı ifadelere benzer biçimde, Golan’ın “İsrail için kutsalların en kutsalı” olduğunu söyledi.

İsrail hükümetinin Suriye’de siyasi çözüme karşı olmadığını fakat tarafların İsrail’in güvenlik çıkarlarını ve Golan’ın Yahudilik ve Yahudilerle tarihsel bağlarını göz önünde bulundurması gerektiğini belirten Netanyahu, “Golan Tepeleri’nde 50 yıldan fazla süren İsrail yönetimi sırasında bu bölge, turistler, çiftçiler, yatırımcılar, girişimciler ve inşaat sektörü için bir kıble haline geldi. 2011’den bu yana kazan gibi kaynayan Suriye bölgesine nazaran İsrail yönetimindeki Golan, en sakin bölge olarak ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın zamanda bir araya geleceğini aktaran Netanyahu, Putin ile görüşmesinde İsrail’in Golan’a ilişkin güvenlik konusundaki düşüncelerini paylaşacağını ve Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili iki ülke arasındaki krizin son bulmasını umduğunu ifade etti.

Netanyahu, “Ruslarla yapılacak herhangi bir uzlaşıda, Golan İsrail’in bir parçası olarak kalacak ve ölümcül silahların Hizbullah’a sevkiyatını önlemeye devam edeceğiz” diye ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.