Netanyahu'ya 'Hamas' suçlaması

Netanyahu'ya 'Hamas' suçlaması

İsrail'deki muhalif Siyonist Kamp Partisinin Başkanı Livni, Başbakan Netanyahu'nun Hamas karşısında güçlü olmadığını ve Hamas Hareketini güçlendirmeye çalıştığını söyledi.

İsrail’deki muhalif Siyonist Kamp Partisi Başkanı Tzipi Livni, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Hamas Hareketi karşısında güçlü olmadığını, aksine hareketin gücünü artırmak için çalıştığını söyledi. Ayrıca Netanyahu’nun sessiz kalmaları ve saldırmamaları karşılığında onlara para gönderilmesine göz yumduğunu söyledi.

Livni, Katar’ın, Gazze Şeridi için elektrik harcaması ve Hamas personelinin maaşlarının ödenmesi amacıyla Hamas’a para gönderme isteğini onaylayan Netantahu’yu sert bir şekilde eleştirdi.

Tzipi Livni, Netanyahu’ya yönelik eleştirilerini şu ifadelerle dile getirdi;

“Ilımlıları güçlendirmek ve Hamas’ı izole etmek yerine, hükümet boş tehditler içeren ifadeler kullanıp, ardından Hamas’a doğrudan para gönderilmesini onaylıyor.”

Livni, İsrail’in güvenliğinin, sağcı hükümetin popülizmi ile sahada çelişen uygulamalar arasında dalgalandığına da dikkat çekti.

Diğer taraftan, radikal solcu bir blok olan Meretz’in Başkanı Tamar Zandberg, Netanyahu’nun politikalarına destek verdi.

Znagberg, “Her İsrailli iki seçeneğin olduğunu biliyor: savaş ya da ateşkes. Uzun süreli bir ateşkes mümkün olabilir. Gazze Şeridi’ndeki kuşatma kaldırılabilir” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.