Netanyahu 'şüpheli' sıfatıyla 12. kez sorgulandı

Netanyahu 'şüpheli' sıfatıyla 12. kez sorgulandı

İsrail polisi yolsuzluk soruşturması nedeniyle İsrail Başbakanı Netanyahu'yu 'şüpheli' sıfatıyla 12. kez sorguladı.

Başbakanlık konutuna gelen müfettişler Netanyahu'yu saatlerce sorguladı. Yetkililer iki konu üzerinde yoğunlaştı. Sorulan soruların yoğunlaştığı konulardan birisi, ailesi ve kendisine verildiği iddia edilen hediyeler hakkındaydı.

'Basın üzerinde baskı'

Yolsuzluk müfettişlerinin sorularının odaklandığı ikinci konu ise Netanyahu'nun basın üzerinde kurduğu iddia edilen baskılarla ilgili oldu.

Soruların odağında Yedioth Ahronoth gazetesinde daha olumlu haberlerle anılması karşılığında Netanyahu'nun bu gazetenin rakibi Israel Hayom'a baskı yapıp yapmadığı vardı.

İsrail Başbakanı'na daha önce yapılan sorgularda ise ülkesinin en büyük telekomünikasyon şirketinin kontrol ettiği internet haber sitesine hakkında olumlu haberler çıkarılması için müdahalelerde bulunup bulunmadığı soruldu. İddialara göre kendisi ve eşi ile ilgili çıkacak 'iyi haberler' karşılığında Netanyahu bu telekomünikasyon şirketine ayrıcalıklar sağladı.

Başbakan'ın sorgusu eşi Sara Netanyahu'nun yolsuzluk davası başlamadan iki gün önce gerçekleşti. Sara Netanyahu, güveni kötüye kullanma ve yolsuzluktan yargılanıyor. Başbakan'ın eşinin 100 bin dolarlık yemek faturasını devlete ödettiği 'polis şüpheleri' arasında.

İddiaları 'asılsız' olduğunu öne süren Netanyahu hakkında henüz verilmiş bir karar yok. Netanyahu'nun yolsuzlukla ilgili resmen suçlanıp dava açılması için İsrail Başsavcısı'nın vereceği karar bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.