Netanyahu dolandırıcılıktan yargılanma yolunda

Netanyahu dolandırıcılıktan yargılanma yolunda

İsrail Başsavcısı Avihai Mandelblit'in elindeki belgeler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçlamalarından yargılayabileceği yönünde.

İsrail Başsavcısı Avihai Mandelblit, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu daha önce iddianamede yer alan rüşvet almaktan değil dolandırıcılık, sahtekarlık ve görevi kötüye kullanma suçlamalarından yargılamaya hazırlanıyor.

Yargılamaya konu olan dava, kamuoyunda “1000 davası” diye bilinen Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu’nun iş adamlarından işlerini kolaylaştırma karşılığında 'hediyeler' almasını içeriyor.

İsrail kaynakları Mandelblit’in elinde rüşvet suçunu kanıtlayacak güçlü deliller bulunmasına rağmen, dosyayı dolandırıcılık ve sahtekarlık suçları kapsamına sokacağını söylüyor.

Netanyahu bu davada, diğer üç dosya ile birlikte soruşturma geçiriyor. 2000 adı verilen ikinci dosyada, Netanyahu’nun İsrail gazetesi Yediot Ahronot’un yayıncısından, rakip “İsrael Hayom” gazetesinin önünü kesme karşılığında, kendisi hakkında olumlu yayın yapmasını istediği öne sürülüyor.

Başbakan ile yapılan 12 no’lu soruşturma, Mandelbilt’in 1000, 2000 ve 3000 no’lu dosyalarını tek bir dosyada birleştirmeye yönelik çabalarını pekiştirdi. 3000 no’lu dosya, Alman denizaltılarının satın alınmasında yolsuzluk şüphelerini içeriyor.

Netanyahu’nun 2000 no’lu dosyasında ifadesi Cuma günü alındı ve kamuoyunda tanınan eski medya danışmanı Nir Heftz ve diğer siyasilerin ifadeleriyle karşılaştırıldı. Aynı zamanda Yolsuzlukla Mücadele ve Organize Suç Birimi de Turizm ve Göç Bakanları’nı 1000 ve 2000 davaları bağlamında soruşturuyor.

TV2 kanalı, iki bakanın dosyalarının nihai olarak kapanması için soruşturulduğunu aktardı. Netanyahu ise soruşturmaları önemsizleştirmeye çalışıyor. Ancak savcılığa yakın kaynaklar özellikle 4000 davasında Netanyahu’nun suçlanacağı bir çok delil olduğunu söylüyorlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.