Netanyahu'dan Umman'a ziyaret

Netanyahu'dan Umman'a ziyaret

İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesinin diplomatik ilişkisinin bulunmadığı Umman'a ziyarette bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin diplomatik ilişkisinin bulunmadığı Umman'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun Umman'a ilk defa resmi ziyarette bulunduğunu ve Umman Sultanı Kabus bin Said ile bir araya geldiğini açıkladı.

Netanyahu 1996'dan bu yana ilk kez bir körfez ülkesine resmi ziyaret gerçekleştirdi. İsrail başbakanına eşi Sara Netanyahu, Ulusal Güvenlik Müsteşarı ve Ulusal Güvenlik Konseyi Müdürü Meir Ben Shabbat ile Dışişleri Bakanlığı Direktörü Yuval Rotem ve bazı üst düzey yetkililer eşlik etti.

Netanyahu ile bin Said'in Barış Süreci'ni, bölgenin güveni ve istikrarını görüştükleri bildirildi.

Ayrıca İsrail Başbakanlık Ofisi'nin yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun bölgedeki ülkelerle ilişkilerini derinleştirmek için çalıştığı ve ziyaretin bu bakımdan önemli olduğu belirtildi.

Bu arada İsrail'in hiçbir körfez ülkesi ile diplomatik ilişkisi bulunmuyor.

Bununla birlikte İsrail'in başta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere bazı Körfez ülkeleri ile perde arkasında iş birliği yaptığı biliniyor. Ancak Netanyahu'nun yaptığı ziyaret, Körfez ülkeleri ile İsrail'in açıktan kurduğu uzun zamandır ilk resmi temas olması açısından önem taşıyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da geçtiğimiz hafta Umman'a 3 günlük bir resmi ziyaret gerçekleştirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.