İran: İsrail İslam ülkeleri arasında ihtilaf yaratmak istiyor

İran: İsrail İslam ülkeleri arasında ihtilaf yaratmak istiyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Umman ziyaretini eleştirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Umman ziyaretine tepki gösterdi. Kasımi, "Bize göre bölgenin İslam ülkeleri, Beyaz Saray baskısı altında, Siyonist rejime bölgede yeni sorunlar yaratması için çalışma alanı vermemeliler. Bu rejim Müslüman ülkeler arasında ihtilaf yaratmak ve 70 yıllık Mazlum Filistin halkına yaptığı zulümleri gizlemek istiyor." şeklinde konuştu.

İran'in resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Trump’ın Başkanlığından bu yana Siyonist lobinin, bu rejimin gayrı meşru menfaatleri ve İslam ülkelerine bu rejimle ilişkilerin normalleşmesi için baskı yönünden faaliyetlerini artırdığını" söyledi.

Kasımi, ‘’Tecrübe, geri adım atmanın ve Amerika ile Siyonist rejimin gayrı meşru isteklerine boyun eğmenin, onları bölgede ilerlemek ve Filistin halkının haklarını göz ardı etmeleri için cesaretlendirmesini göstermektedir.’’ dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.