İran: Suudiler ABD'nin koruması olmadan cinayet işleyemezdi

İran: Suudiler ABD'nin koruması olmadan cinayet işleyemezdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani 'Kaşıkçı cinayetinin ABD'nin koruması olmadan işlenemeyeceğini' öne sürdü.

Bakanlar Kurulunda açıklamada bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘’Kimse günümüz dünyasında ve çağımızda böyle planlanmış bir cinayete şahit olabileceğini düşünmezdi. ABD'nin desteği olmadan bir ülkenin bu cinayeti işleyebileceğini düşünmüyorum’’ dedi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre Ruhani, "Amerika'nın koruması olmadan herhangi bir ülkenin böyle bir suça cesaret edeceğini sanmıyorum" diye konuştu.

Yemen'deki iç savaşı hatırlatan Ruhani, Suudi Arabistan'ın ABD koruması sayesinde sivilleri bombaladığını söyledi, "Amerikan koruması olmasaydı, Yemen halkı yine aynı şekilde vahşice bombardımana maruz kalır mıydı?" değerlendirmesinde bulundu.

Ruhani ayrıca, Karşıkçı cinayetiyle ilgili Türkiye'ye tarafsız bir soruşturma yapması çağrısında bulundu:

"Kardeş Türkiye devletinden bu konudaki araştırmayı dikkatlice ve tarafsızca yapmasını istiyorum. Örneklerine ancak geçmiş yüzyıllarda rastlanan ve artık çağımızda gerçekleşmeyen böyle bir cinayetin gizli tüm boyutları dikkatli ve tarafsız araştırmayla aydınlanmalıdır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.