AP: Sadece suçlular değil, emri verenler de yargılansın

AP: Sadece suçlular değil, emri verenler de yargılansın

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili sadece suçlu olanların değil, suç emri verenlerin de yargılanmasını istediklerini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nun Başkanı Antonio Tajani, Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısının AP'ye başvurduğunu açıkladı.

Twitter üzerinden yazılı bir açıklama yapan Tajani, "Sadece suçluların değil, suçun emrini verenlerin de adalet önüne çıkarılacağı titiz ve bağımsız bir soruşturma çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bugün Fransa'nın Strazburg şehrinde yapılan AP Genel Kurulu'nda Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi tartışılacak.

"AB'nin tepkisi Suudi Arabistan'ın atacağı adımlara bağlı"

Diğer taraftan Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan AB Komiseri Mogherini, AB'nin tepkilerinin Suudi Arabistan'ın atacağı adımlara bağlı olduğunu söyledi.

Strazburg'taki AB Genel Kurulu'nda konuşan Mogherini, "Biz Suudi yönetiminin Türkiye ile işbirliği yapmasını istedik. Hedefimiz olayı aydınlığa kavuşturmaktı. Gerçeğin ortaya çıkarılması gerekir ve jeopolitiğin etkisi altında kalınmamalı. AB'nin tepkileri şimdiden itibaren Suudi Arabistan yönetiminin atacağı adımlara bağlı olacaktır." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.