Suudi Arabistan'a ilk 'Kaşıkçı yaptırımı' Almanya'dan geldi

Suudi Arabistan'a ilk 'Kaşıkçı yaptırımı' Almanya'dan geldi

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier şimdilik Suudi Arabistan için silah ihracat izni verilmeyeceğini duyurdu.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier şimdilik Suudi Arabistan için silah ihracat izni verilmeyeceğini duyurdu. Yeşiller Partisi ise Almanya ile Suudi Arabistan arasındaki stratejik ortaklığa son verilmesini talep etti.

Altmaier, federal hükümetin şu an Suudi Arabistan'a silah ve savaş malzemesi ihraç edilmesini öngören yeni taleplerin onaylanmayacağını ve Avrupa Birliği bünyesinde ortak tavır alınması için çalıştıklarını açıkladı.

Pazartesi günü Alman devlet televizyonu ZDF'e konuşan Altmaier, koalisyon ortaklarının bu konuda fikir birliği içinde olduklarını belirtti. 

Deutsche Welle'nin (DW) haberine göreyse, Alman Yeşiller Partisi Başkanı Annalena Baerbock, Kaşıkçı cinayetinden önce izni çıkan silah satışlarının da dondurulmasını talep etti. Baerbock sevkiyatın dondurulmasının Suudi Arabistan'ı "yaralayacağını" ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.