Kaşıkçı olayında parmağı olduğu için görevden alınan Asiri kimdir?

Kaşıkçı olayında parmağı olduğu için görevden alınan Asiri kimdir?

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda öldürülmesi ile ilgili olduğu iddia edilen ve görevden alınan General Ahmet el Asiri, Veliaht Prens Selman'a yakınlığıyla biliniyor.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesinin Suudi Arabistan tarafından kabul edilmesinin ardından olayla bağlantılı soruşturma açılırken, özellikle istihbarat yapısı içerisinde bazı önemli isimlerin görevden alındığı açıklandı.

Görevden alınan isimler arasında Genel İstihbarat Başkanlığı Başkan Yardımcısı General Ahmet el Asiri ile Kraliyet Mahkemesi danışmanı Suud el Kahtani de yer alıyor.

Bu isimlerden özellikle Asiri, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a en yakın isimlerden biri olarak gösteriliyor.

Asiri'nin Suudi Arabistan'ın güç dengeleri içerisinde bilinen bir isme dönüşmesi Mart 2015'te Yemen'de Husilere karşı askeri müdahalenin başlamasıyla oldu.

Asiri, Yemen'deki operasyonu yürüten koalisyonun sözcülüğü görevini üstlendi. O dönemde Savunma Bakanı olan Prens Muhammed'in en yakın çalışma arkadaşlarından birine dönüştü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.