Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı açıklaması: Hesap sorulacak

Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı açıklaması: Hesap sorulacak

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği basın toplantısı sonrası Suudi kabinesi de açıklamada bulundu.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından, Kral Selman'ın başkanlığında toplanan Suudi kabinesi de açıklamada bulundu.

"Kim olursa olsun, hesap sorulacak"

Suudi kabinesinin açıklamasında "Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde sorumluluğu olanlara ve görevlerinde başarısız olanlara, her kim olurlarsa olsunlar, Suudi Arabistan makamları hesap soracak" denildi.

2 Ocak'ta girdiği konsolosluktan bir daha sağ çıkamayan Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü iki hafta sonra kabul eden Suudi yönetimi, muhalif gazetecinin öldürülmesinin "emirlerin dışına çıkan yetkililerin başıbozuk operasyonu" olduğunu savundu.

Ancak AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kaşıkçı vakasından "önceden planlanmış siyasi cinayet" diye söz etti. 

Suudi Arabistan'ın gözaltına aldığı 18 zanlıya atıf yapan Erdoğan, Suudi Kralı Selman'a "18 kişinin yargılanmasının İstanbul'da yapılması" çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.