Suudi Arabistan ile Rusya arasında 'ortak enerji projesi'

Suudi Arabistan ile Rusya arasında 'ortak enerji projesi'

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu Başkanı, Suudi Arabistan'ın bir Rus şirketine ait Arktik Sıvılaştırılmış Doğalgaz-2 projesine 5 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu Başkanı Kirill Dmitriyev, Suudi Arabistan'ın Rus Novatek şirketine ait Arktik Sıvılaştırılmış Doğalgaz-2 projesine yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'daki kapsamlı bir yatırım konferansına katılan Dmitriyev, Rossiya 24 televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Dmitriyev, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el Falih'in Arktik Sıvılaştırılmış Doğalgaz-2 projesine yatırım yapabileceklerini söylediğini ifade etti.

Dmitriyev, Rus SİBUR firmasının da Suudi Arabistan'da kauçuk fabrikası kurmayı planladığını kaydetti.

"Suudi Arabistan reformları önemli ve desteklenmeli"

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı vakasına da değinen Dmitriyev, cinayetin soruşturulması ve suçluların cezalandırılması gerektiğinin altını çizerek "Ancak Suudilerin ekonomik ve sosyal reform arzusu göz ardı edilmemeli" dedi.

Rus yetkili, Suudi Arabistan'ın reformlarının önemli ve desteklenmeye değer olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.