Trump: Erdoğan'ın Suudi Arabistan ile ilgili açıklamaları çok sertti

Trump: Erdoğan'ın Suudi Arabistan ile ilgili açıklamaları çok sertti

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yaptığı değerlendirmelerin çok sert olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kaşıkçı cinayeti hakkında son konuşmasını değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan'ın Suudi Arabistan ile ilgili açıklamaları oldukça sertti." dedi.

Riyad'ın Kaşıkçı olayını ele alışını 'bugüne kadar görülen en kötü örtbas' olarak niteleyen Amerikalı lider, Erdoğan'ın açıklamalarına katılmadan önce gerçekleri öğrenmeyi istediğini ifade etti.

Trump, Türkiye'ye yolladığı ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel'in en kısa zamanda Kaşıkçı cinayetiyle ilgili rapor hazırlayacağını da kaydetti.

"Vizeleri iptal edilecek"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Kaşıkçı cinayetine karıştığı tespit edilen şahısların ABD vizelerinin iptal edileceğini açıkladı.

Bakan Pompeo, "ABD yönetimi olarak elde ettiğimiz bilgiler ışığında Kaşıkçı'nın ölümüne karıştığından şüphelendiğimiz Suudi Krallığı, Dışişleri Bakanlığı, istihbarat ve diğer bakanlıklara bağlı bazı Suudi yetkililerine vize iptali, vize yasağı ve diğer yaptırımlar uygulayacağız." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.