Umman: İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecine arabuluculuk etmiyoruz

Umman: İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecine arabuluculuk etmiyoruz

Umman Dışişleri Bakanı Bin Abdullah, Filistinliler ve İsrail arasında arabulucu görevi yapmadıklarını sadece iki tarafın bir araya gelmesini kolaylaştırmak için fikirler ortaya koyduğunu söyledi.

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alavi bin Abdullah, Sultanlığın Filistinliler ve İsrail arasında arabulucu görevi yapmadığını sadece iki tarafın bir araya gelmesini kolaylaştırmak için fikirler ortaya koyduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Netenyahu’nun Umman’ı ziyaret etmesinden bir gün sonra gerçekleştirilen Bahreyn’deki güvenlik zirvesi esnasında konuşan Ummanlı bakan, Ortadoğu'da hem Filistinlilere hem de İsrail yararı dokunacak bir çözümün bulunması hususunda ülkesinin çok iyimser olduğunu aktardı.

Bin Alavi, Netenyahu’nun Muskat’a gelerek Umman Sultanı Kâbus bin Said ile görüşmesinin Filistin lideri Mahmud Abbas’ın ziyaretinden hemen sonra gerçekleştiğini ancak ziyaretler esnasında sadece liderlerin kendi bölgeleri ile alakalı konuşulduğunu ifade etti.

Netenyahu’nun Cuma günü Sultan Kâbus ile yaptığı görüşme hakkında yorumlarda bulunan Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed; “Biz Bahreyn olarak, Umman Sultanı Kabus’un İsrail-Filistin meselesine olan katkılarından asla şüphe etmedik. Kendisine bu çalışmasında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.