Umman'dan 'İsrail ile Filistin arası yakınlaşmanın' adımları

Umman'dan 'İsrail ile Filistin arası yakınlaşmanın' adımları

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Umman Sultanı’nın Temsilcisi Salim bin Habib el-Ömeri’yi Ramallah’taki başkanlık konutunda kabul etti. Ömeri görüşme sırasında Umman Sultanı Kabus Bin Said’in mektubunu Abbas’a iletti.

Sultan Kabus’un Elçisi’ni Filistin’de karşılamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçen hafta Umman ziyareti sırasında gördüğü misafirperverlikten övgüyle söz etti.

Abbas, Umman’ın Filistin halkına daha önce ve şu an verdiği desteğe işaret ederek, "Filistin ve yönetiminin, Arap toplumunun sorunlarına ve Filistin davasının çözümüne hizmet edecek ortak işbirliği ve koordinasyonu ileriye taşıma hususundaki kararlılığını" vurguladı.

Umman Sultanı’nın Temsilcisi Salim bin Habib el-Ömeri’nin Filistin ziyareti, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tartışmalara yol açan Umman ziyaretinden iki gün sonra gerçekleşti. Abbas da geçen hafta başında Umman’ı ziyaret etmişti.

Umman'dan 'İsrail ile Filistin arası yakınlaşmanın' adımları

Konuya ilişkin bilgi veren kaynaklar, Umman’ın İsrail-Filistin taraflarının yakınlaşmasını sağlama noktasında rol almak istediğini aktardı. Mektubun özellikle Netanyahu’nun ziyareti sonrasında gelmesi Umman’ın bu konuda rol oynama isteğine dair görüşleri güçlendiriyor.

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alavi bin Abbdullah, daha önce yaptığı açıklamada ülkesinin iki taraf arasında yakınlaşmanın sağlanması için yardım ettiğini ve bunun bir arabuluculuk olmadığının altını çizmişti.

Abbas da Umman’ın müdahalesini reddetmiyor ancak sürecin uluslararası teamüller doğrultusunda yürütülmesini istiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.