İsrail Körfez turunda: Yeni durak Birleşik Arap Emirlikleri

İsrail Körfez turunda: Yeni durak Birleşik Arap Emirlikleri

İsrail Körfez ülkelerine yönelik ziyaretlere devam ediyor.

İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara, Salı günü gerçekleştirdiği Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinde "barış ve güvenlik" çağrısı yaptım.

Dürzi asıllı İsrail İletişim Bakanı Kara'nın gerçekleştirdiği ziyaret, İsrail'in Körfez ülkelerine yönelik ziyaretlerinin yeni bir halkası niteliğinde. Birkaç gün önce de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Umman'ı ziyaret etmişti.

İsrail'in ne Umman ne de Birleşik Arap Emirlikleri ile resmi bir diplomatik bağı bulunuyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'n, ziyaret eden Eyüp Kara "Her devlette barış ve güvenlik... Ekonomik ve teknolojik gelişme ile bu, ileriki nesiller için bir geleceği garanti altına alıyor." ifadesini kullandı.

Arap dünyasında bir çok ülke İsrail ile ilişkilerini normalleştirme eğiliminde Körfez'de çoğu ülkenin İsrail'le doğrudan bir resmi ilişkisi bulunmuyordu. Filistinli gruplar ise Arap ülkelerinin İsrail ile olan ilişkileri geliştirme çabalarına tepki gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.