İsrail, Suriye'deki saldırılarını Rusya ile birlikte koordine ediyor

İsrail, Suriye'deki saldırılarını Rusya ile birlikte koordine ediyor

Suriye'de Rus uçağının düşmesinin ardından İsrail'in Suriye'deki operasyonlarını Rusya ile koordineli şekilde yürüttüğü bildirildi.

Suriye'de Rus uçağının düşmesinin ardından İsrail'in Suriye'deki operasyonlarını Rusya ile koordineli şekilde yürüttüğü bildirildi.

Üst düzey bir İsrailli kaynak, Tel Aviv’in Suriye’de düşen Rus uçağının ardından bölgedeki operasyonlarını Rusya ile koordineli bir şekilde yürüttüğünü açıkladı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu tarafından Pazartesi akşamı yapılan açıklamada, “İsrail’in Suriye’nin iç bölgelerindeki hedefleri vurmayı durdurduğu iddiaları doğru değil” denildi. Bölgedeki hedeflere yönelik bombardımanların havadan mı yoksa karadan mı yapıldığına dair soruya ise, “İsrail Hava Kuvvetleri’nin, geçen ay Lazkiye’de Rus uçağının düşürüldüğü bir dönemde Suriye’deki hedefleri bombaladığını” belirtti. Kaynak ise açıklamaları doğrularken, “Ruslarla olan koordinasyon tıpkı kazadan önceki gibi” yorumunda bulundu.

İsrail 17 Eylül’de Suriye’de dört F-16 ile Suriye’deki hedefleri bombalamıştı. İsrail Hava Kuvvetleri’nin Suriye’ye karşı operasyon düzenlediği sıralarda gerçekleşen olayda Rus Hava Kuvvetlerine ait IL-20 keşif uçağı Suriye’ye ait savunma birimler tarafından düşürülmüştü. Moskova, 15 Rus askerin öldüğü operasyonda İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den tamamen saldırıları durdurması gerektiğini söyledi. Rusya ayrıca bu olayın ardından Suriye’ye S-300 hava savunma sistemi tedarik etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ordunun, İran veya Lübnan’dan (Hizbullah) gelecek silahları engellemek için Suriye’de çalışma yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Fox News geçtiğimiz günlerde, Batılı istihbarat kaynaklarının İran’ın Lübnan’daki Hizbullah’a gelişmiş silah sevkiyatlarını arttırdıklarını duyurmuştu. Aktarılan habere göre bu gelişmiş silahlar GPS sistemlerini de içerirken, İran’ın Hizbullah’a gelişmiş ekipmanları sevk etmesi için sivil uçaklar kullandığı belirtildi. Haberde ayrıca son gönderimin Boening 747 tipi uçakla ile bir hafta önce Tahran’dan Beyrut’a ardından ise Şam’a gerçekleştiği aktarıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.