İsrailli insan hakları kuruluşu BMGK'da Filistin konulu konseyde tanıklık yapacak

İsrailli insan hakları kuruluşu BMGK'da Filistin konulu konseyde tanıklık yapacak

İsrail merkezli insan hakları kuruluşu B’Tselem Hagai el-Ad'da yapılan açıklamada, kuruluşun New York’ta düzenlenecek Filistin konulu Güvenlik Konseyi toplantısı için davet aldığı açıklandı.

İsrailli insan hakları kuruluşu B’Tselem Hagai el-Ad, Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov liderliğinde perşembe günü New York’ta düzenlenecek Filistin konulu Güvenlik Konseyi toplantısı için davet aldığını açıkladı.

Bolivya BM Daimi Temsilcisi Sacha Llorentty Soliz liderliğindeki Konsey, İsrail sivil toplumunun temsilcisi olarak Hagai el-Ad’ı konuşmacı olarak davet etti. El-Ad, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) resmi olarak çağırılan ilk İsrailli sol örgüt temsilcisi oldu.

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon cumartesi günü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İsrail düşmanları ile işbirliğini kanıtlamış olan B’Tselem, bu kez İsrail askerlerini katil olarak tanımlayan bir devletlerle işbirliği yaptığını kanıtlıyor. Bu örgüt sadece utanç kaynağı değil, aynı zamanda bizim kırmızı çizgimizdir. Bu davet, İsrail karşıtı gündeme sahip devletler tarafından davet edildiğini ve finanse edildiğini kanıtlayan deliller sunuyor.”

El-Ad, dün Danon’un açıklamalarına yanıt olarak şu açıklamalarda bulundu:

“İşgal altındaki bölgeler ve etkileri hakkındaki gerçekçi fotoğrafları sunacağım. İki yıl önce BM’nin diğer kurullarında temsilci olduğumda bile İsrail Büyükelçisi hakaret ve tehditlerle meşguldü. Fakat gerçeğin aksini kanıtlayamadı Han el-Ahmar yıkımının eşiğindeyiz. Bu sorun BMGK’daki uluslararası toplumu da ilgilendiriyor.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.