Bayraktar SİHA'lar Eş Şebab'a karşı Somali semalarında

Bayraktar SİHA'lar Eş Şebab'a karşı Somali semalarında

Türkiye üretimi olan Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava araçlarının Somali'nin başkenti Mogadişu semalarında görüntülendiği bildirildi.

Somali'den yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA) dün öğle saatlerinde başkent Mogadişu semalarında görüntülendi.

Doğu Afrika ülkelerinden Etiyopya ve Cibuti'nin Türkiye'den Bayraktar SİHA satın aldığı daha önce gündeme gelmiş ve bu ülkeler kısa süre önce gerçekleştirdikleri askeri törenlerde Bayraktar SİHA'ları sergilemişti.

Mogadişu semalarında görüntülenen SİHA'nın Etiyopya yönetimine ait olabileceği ihtimali de gündemdeyken, Mogadişu'da Türkiye tarafından desteklenen yönetimin bir süredir Eş Şebab'a karşı istihbari amaçlı SİHA'ları kullandığı ifade ediliyordu.

Somali'de ABD'ye ait SİHA'lar da ülkenin geniş bir kesimini kontrol altında tutan Eş Şebab'a karşı hava saldırıları gerçekleştiriyor.

Türkiye'ye ait SİHA'ların ise henüs Somali topraklarında kayda geçmiş bir saldırısı bulunmuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.