Bayraktar TB2'ler Somali'de görüntülendi

Bayraktar TB2'ler Somali'de görüntülendi

Türkiye'nin Mogadişu yönetimine tedarik ettiği Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları Somali'de ilk kez görüntülendi.

Somali'de Mogadişu yönetimi tarafından Eş Şebab'a karşı kullanılan Baykar üretimi Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları (SİHA) ilk kez görüntülendi.

Geçtiğimiz yılın sonunda Türkiye tarafından Mogadişu yönetimine tedarik edildiği bilinen Bayraktar TB2'ler başkent Mogadişu’daki Aden Adde Uluslararası Havalimanı’nda görüntülendi.

Kısa bir süre önce Somali kaynaklarının aktardığı haberlerde Bayraktar TB2'lerin Eş Şebab'a karşı istihbarat toplamak amacıyla kullanılmaya başlandığı ifade edilmişti.

ABD, Türkiye ve Katar dahil olmak üzere birçok Batılı ülke tarafından desteklenen Mogadişu yönetimine bağlı askeri güçler ülkenin geniş bir bölümünü kontrol altına tutan Eş Şebab'a karşı uzun yıllardır mücadele ediyor.

Öte yandan ABD'ye ait SİHA'ların da Somali'de Eş Şebab'a yönelik saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor. Ancak bu saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bilgisi de bölgeden aktarılan raporlar arasında.

El Kaide'nin Doğu Afrika'daki yapılanması olarak bilinen Eş Şebab, Somali topraklarının geniş bir bölümünü kontrolü altında tutuyor.

Eş Şebab, kontrolü altındaki bölgelerde belediyecilik hizmeti, yerel mahkemeler ve asayişi sağlamak için kurulan kolluk kuvvetleri bulunuyor.

Kontrolü altındaki bölgelerde küçük bir devlet gibi hareket eden Eş Şebab'ın mahkemelerine Mogadişu yönetiminin bölgelerinden gelenlerin olduğu biliniyor.

Henüz Eş Şebab'a karşı saldırı gerçekleştirdiği teyit edilmeyen Bayraktar TB2'ler Afrika kıtasında birden fazla ülke tarafından kullanılıyor.

sh1.jpg

sh2.jpg

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.