"Bayram ateşkesinde 2500 Taliban mensubu Kabil'e girdi"

"Bayram ateşkesinde 2500 Taliban mensubu Kabil'e girdi"

Kabil hükümeti Savunma Bakanlığı, bayram ateşkesinde 2500 Taliban savaşçısının Kabil'e girdiğini söyledi.

Geçtiğimiz Ramazan bayramı boyunca Afganistan'da süregelen ateşkeste çok sayıda Taliban savaşçısı ülkenin dört bir yanındaki şehirlere akın etti. Taliban savaşçıları şehirlerde bayramı kutladı.

Kabil hükümeti Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre bayram ateşkesinde Kabil'e gelen Taliban mensuplarından mensuplarının yaklaşık olarak yarısı geri dönmedi. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Radmaniş, şehirlerde kalan Taliban savaşçılarının barış sürecine katılmak için geri dönmediğini iddia etti. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Necip Deniş de silahlı kişilerin şehirlerdeki faaliyetlerini dikkatli şekilde izlediklerini belirtti.

Kabil hükümetine bağlı Savunma Bakanlığı'na göre ateşkes sürecinde yalnızca Kabil'e gelen Taliban mensuplarının sayısı yaklaşık olarak 2500.

Ramazan bayramı öncesi Kabil hükümeti yaklaşık 10 günlük bir ateşkes ilan etmiş, Taliban da daha sonra yaptığı açıklamada bağımsız olarak bayramın 3 gün boyunca geçerli olacak bir ateşkes ilan ettiklerini duyurmuştu. Kabil hükümeti bayramdan sonra da ateşkesin devam etmesi için girişimlerini sürdürmüş ancak Taliban, belirttiği süreçte ateşkesin geçerli olduğunu ifade ederek bayramın ardından saldırılarına devam etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.