Taliban özel birliklerini tanıttı: Ömeri Kuvvetleri

Taliban özel birliklerini tanıttı: Ömeri Kuvvetleri

Taliban'ın ana medya organı Al-Emara, grubun özel birliklerine ait görüntüleri yayınladı.

Taliban'ın ana medya organı Al-Emara, grubun özel birliklerine ait görüntüleri yayınladı.

Yaklaşık 45 dakikalık yeni videoda Taliban'ın özel operasyon birimi olarak nitelendirilen silahlı kuvvetlerine ait eğitim kamplarının görüntüleri yer alıyor.

tar1.jpg

Taliban tarafından belli aralıklarla eğitim kamplarına ait görüntüler paylaşılmakta. Ancak grup bu videosunda birden fazla eğitim kampına ait görüntüleri kamuoyu ile paylaşmış. 

Videoda, Afganistan'ın farklı bölgelerinde yer alan 6 eğitim kampından görüntüler yer alıyor.

1-060.jpg

Ebu Dücane eğitim kampı

2-030.jpg

Mahmud Gaznevi eğitim kapmı

3-024.jpg

Halid bin Velid eğitim kampı

4-018.jpg

Saad bin Ebi Vakkas eğitim kampı

5-012.jpg

Mansuri eğitim kampı

6-005.jpg

Ömeri eğitim kampı

Taliban tarafından yayınlanan bu videoda ön plana çıkarılan 6 eğitim kampında, Taliban savaşçılarının hafif ve ağır silahlarla yaptıkları askeri eğitimlere ait görüntüler yer alıyor. Eğitim kamplarının tamamına ait bu videonun "Ömeri Kuvvetleri" ismiyle paylaşılması, grubun kurucu lideri Molla Muhammed Ömer'e bir ithaf olarak düşünülebilir.

Videoda Taliban'ın eğitim kamplarının konumlarıyla ilgili ayrıntılı bir bilgi paylaşılmıyor.

Taliban son dönemde eğitim kamplarına ait birçok video ve resim paylaştı. Grup özellikle Heybetullah Ahundzade'nin yeni lider olarak ilan edildiği süreç sonrasında gerek ülke içinde düzenlediği saldırılar gerekse medya odaklı çalışmalarıyla daha aktif bir döneme girdi.

Sosyal medya kanallarını çok daha aktif olarak kullanmaya başlayan Taliban, savaşçılarının eğitimlerine ait fotoğrafları da sık aralıklarla kamuoyuna servis etmekte.

Taliban'ın özellikle ülkenin güneyinde binlerce kişiden oluşan eğitim kamplarında savaşçılarına ileri derece askeri eğitimler verdiği biliniyor. Verilen askeri eğitimlerle Taliban savaşçılarının sahada ileri derecede muharebe kabiliyeti sergilediği görülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.