Belarus: Nükleer silah sevkiyatı Batı'ya yönelik zorunlu bir adım

Belarus: Nükleer silah sevkiyatı Batı'ya yönelik zorunlu bir adım

Belarus Güvenlik Konseyi Devlet Sekreteri Volfoviç, ülkede taktik nükleer silahların konuşlandırılmasının Batı'yı caydırmaya yönelik zorunlu bir adım olduğunu belirtti.

Belarus Güvenlik Konseyi Devlet Sekreteri Aleksandr Volfoviç, ONT televizyonuna demecinde ülkede taktik nükleer silahların konuşlandırılmasının Batı'yı caydırmaya ve en son kırmızı çizgiyi aşmamasını sağlamaya yönelik zorunlu bir adım olduğunu söyledi.

Sputnik'in haberine göre, Korgeneral Volfoviç, şu anda başta Polonya olmak üzere Belarus'un komşu ülkelerde olup bitenlerin, saldırgan bir silahlı gücün oluşumuna işaret ettiğine dikkat çekerek, “Askeri açıdan stratejik caydırıcılığın unsurlarından biri, elbette nükleer silahlardır. Batı, Belarus’a farklı bir seçenek bırakmadı” diye konuştu.

1990'larda Belarus’tan nükleer silahların çekilmesi sırasında Batılı ülkelerin yaptırım uygulanmayacağına dair garanti verdiğini, ancak bugün tüm vaatlerin ihlal edildiğini hatırlatan Volfoviç, “Batı'daki politikacıların kafalarında bir parça akıl kaldıysa, tabii ki bu kırmızı çizgiyi geçmeyecekler. Zira taktik nükleer silahların kullanılması dahi geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açacak. Bu, ülkemizi korumak için aşırı, fakat haklı bir adım olacak” vurgusunu yaptı.

Belarus'un teorik olarak Batılı komşularının yaptığı gibi ekonomisini askerileştirme yoluna gidebileceğini, ancak böyle bir senaryodan kaçınmak istediğini kaydeden Volfoviç, “Bu, Belarus halkının refahı üzerinde büyük bir yük olacak” dedi ve ekledi:

“Başkasının bir şeyine ihtiyacımız yok, ama kendimize ait olanı da asla vermeyiz.”

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.